ownCloud bewaart op de volgende manier de versies van de gewijzigde bestanden:
  • Voor de eerste seconde bewaart ownCloud één versie
  • Voor de eerste 10 seconden bewaart ownCloud één versie om de 2 seconden
  • Voor de eerste minuut bewaart ownCloud één versie per 10 seconden
  • Voor het eerste uur bewaart ownCloud bewaart één versie per minuut
  • Voor de eerste 24 uur bewaart ownCloud één versie elk uur
  • Voor de eerste 30 dagen bewaart ownCloud één versie per dag
  • Na de eerste 30 dagen bewaart ownCloud één versie iedere week

Elke keer als er een nieuwe versie wordt gemaakt, zal dit patroon worden doorlopen.

Indien er meer dan 50% van de schijfruimte in gebruik is, zal ownCloud de oudste versies verwijderen tot dat er weer genoeg ruimte is.