Nieuwsbrief CDS

 De afgelopen maanden is CloudDiskSpace achter de schermen druk bezig geweest om de service te verbeteren. Wij hebben ons bijvoorbeeld verdiept in de nieuwe wet en regelgeving voor privacy.

Via onze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van belangrijke veranderingen om rekening mee te houden. Daarnaast hebben we natuurlijk ook een paar nieuwtjes die we graag met u delen! Heeft u naar aanleiding van onze nieuwsbrief nog vragen over bijvoorbeeld de nieuwe wet en regelgeving voor privacy? Aarzel vooral niet om contact op te nemen met één van onze ICT experts. Wij helpen u graag met de voorbereiding op de nieuwe wet- en regelgeving.

 Online Back-Up voorzien van ICTwaarborg

Als klant van CloudDiskSpace weet u natuurlijk al lang dat wij een betrouwbare partner zijn om mee samen te werken. Toch vinden wij het belangrijk om ook onze vaste klanten extra zekerheid te geven. CloudDiskSpace is daarom in maart 2018 gecertificeerd bij het ICTwaarborg fonds. Dankzij deze certificering weet u dat onze diensten gecontroleerd zijn en aan hoge kwaliteitsnormen voldoen. Wij werken daardoor ook met duidelijke algemene voorwaarden zonder kleine lettertjes. Ontstaat er toch een geschil met CloudDiskSpace? Dan kan u rekenen op professionele geschillenbehandeling via ICTWaarborg. 

 Nieuwe wet en regelgeving voor privacy (AVG)

Op 25 mei 2018 gaat de nieuwe wet en regelgeving voor privacy officieel in. Deze nieuwe wetgeving heeft ook voor uw online back-up gevolgen. Denk bijvoorbeeld aan gegevens zoals namen, adressen, e-mailadressen van personen en andere persoonsgegevens. U bent volgens de nieuwe regelgeving verplicht om met een ICT bedrijf een verwerkersovereenkomst te sluiten. In deze overeenkomst staat o.a. het doel van de verwerking van uw gegevens en welke beveiligingsmaatregelen er getroffen worden. CloudDiskSpace is al helemaal voorbereid op de nieuwe wetgeving. Als u data bij ons gestald heeft kan u eenvoudig een verwerkingsovereenkomst met ons sluiten. U bent zo zelf ook voorbereid op de nieuwe wet en regelgeving voor privacy. Wilt u graag een verwerkingsovereenkomst afsluiten? Neem direct contact met ons op en wij maken de overeenkomst voor u in orde. 

 Extra beveiliging van DirectAdmin met two-way authentication

Het wordt steeds belangrijker om data van uw klanten te beschermen. Dit bent u als bedrijf ook verplicht volgens de nieuwe wetgeving voor privacy. Bij een datalek kan u als bedrijf aansprakelijk gesteld worden. CloudDiskSpace kan u helpen om data van uw online back-up via FTP beter te beschermen tegen datalekken. Uw DirectAdmin wordt bijvoorbeeld via onze hosting extra beschermd met two-way authentication. Via two-way authentication installeert u een speciale app op uw smartphone. Als u gaat inloggen maakt u gebruik van uw vertrouwde wachtwoord en de app op uw telefoon. U scant hiermee QR code op uw beeldscherm en via de App krijgt u een extra code om in te loggen. Het wordt met deze authenticatie voor hackers lastiger om binnen te komen met enkel een gebruikersnaam en wachtwoord. Dit maakt het lastiger om bij de data van uw online back-up te komen. Bent u benieuwd hoe u two-way authentication kan instellen op uw DirectAdmin? Onze ICT experts helpen u graag om two-way authentication op uw DirectAdmin te installeren. 

 Encryptie in ownCloud/NextCloud

Wanneer u gebruik maakt van ownCloud/NextCloud, kunt u, uw bestanden op de server beveiligen door middel van encryptie te beveiligen. Hierdoor zijn uw bestanden niet te benaderen buiten de software om van ownCloud/Nextcloud.

Deze kan u eenvoudig zelf aanzetten in uw ownCloud/NextCloud omgeving. Ons advies is om deze standaard aan te zetten en uw bestanden versleuteld te versturen. Via de beheerderspagina kan u de encryptie aanzetten. Lukt het u helaas niet om de encryptie aan te zetten? Neem gerust contact met ons op en wij helpen u om de encryptie aan te zetten.  

Heeft u verder nog vragen naar aanleiding van onze nieuwsbrief? Of wilt u nog meer informatie over de mogelijkheden om uw data te beschermen? Stuur ons direct een mail om vragen te stellen over de nieuwe AVG wetgeving en het beschermen van uw data. Wij helpen u graag om uw bedrijf voor te bereiden op de nieuwe wetgeving voor privacy.   

 Dinsdag, April 10, 2018

« Terug